Румина Кирчева седма в Европа на Европейското Първенство за кадети в Букурещ/Румъния

Румина Кирчева и Ивана Николова бяха двете състезателки от Таекуондо клуб Херея, които представиха България на провелото се Европейско Първенство за кадети (12-14 годишни) в Букурещ/Румъния.

В периода 08-11.септември.2016 Европейският Таекуондо Съюз, съвместно с Румънската федерация по Таекуондо, проведоха седмото ЕП за кадети по олимпийско Таекуондо. Участие взеха над 500 състезатели от 40 европейски страни. България бе представена от 18 таекуондисти, които завоюваха 2 медала и това отреди на страната ни 5-то място в отборното класиране.

В третия ден от първенството на дожанговете излезна Румина Кирчева (-47кг кадетки). Тя се състезава в конкуренцията на 24 състезателки в категорията си, където успя да се класира на престижното 7 място. Жребият бе отредил в първия мач да се изправи срещу националната шампионка на Хърватия за 2016. В много оспорван и драматичен двубой Румина успя да покаже воля за победа и надделя с 8:6 точки. Във втория кръг съперничката бе от Кипър. Тук нашето момиче с лекота надделя с резултат 19:6 точки и прекратяване на мача. Това даде възможност на Румина да се изправи в директен двубой за медал на 1/4 финал срещу представителката на Русия. Там съперничката се оказа трудна за преодоляване и загубихме. Въпреки това Румина заслужава поздравления за силното си представяне, показаното желание за победа и добро класиране - 7-мо място в Европа. Браво Руми!

В последния четвърти ден от турнира на дожанговете излезна другото момиче на Херея - Ивана Николова (+59кг кадетки). Това бе дебют за нея на толкова голям форум. Жребият отреди съперничка от Турция. Ивана показа голяма мотивация и добра игра, имайки предвид факта, че няма опит на подобни състезания. Срещата се развиваше равностойно почти до края, където туркинята измъкна победа с 17:11 точки, а в последствие успя да вземе медал в категорията. Нашето момиче заслужава поздравления за участието си на Европейското Първенство и за показаната мотивация и игра. Браво Ивана!