Рицарят отнесе конкуренцията на "Белгия Оупън"

Денис Димитров-Рицарят отнесе конкуренцията на "Белгия Оупън", който е с ранг G2! Така богатата колекция от медали на Рицаря от ранкингови G клас турнири стана 25, от които 11 златни!

 

На 19-20.март.2022г. в Ломел/Белгия се проведе един от най-старите и реномирани турнири по олимпийско таекуондо в Европа - "Белгия Оупън"! Участие в състезанието взеха повече от 1000 таекуондисти, представящи над 50 държави от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Битките се водеха на 12 дожанга (игрални полета), като през първия ден сили премериха мъжете и жените, а през втория ден кадетите и юношите. За първи път в сила бяха приложени новите правила в олимпийското таекуондо, които ще важат най-малко до олимпиадата в Париж 2024г. Ето част от основните промени:

- играят се 3 рунда само при необходимост, тоест ако състезател спечели първите два, то трети няма.

- всеки рунд започва от 0:0.

- при 4 гамджъна (наказания) в рунд, той се губи независимо от резултата.

- при 12 точки разлика в рунда в полза на единия състезател, той се прекратява и автоматично се печели.

 

Нашият клуб Херея бе представен от 6 състезатели - Борислава Борисова (жени -62кг), Денис Димитров-Рицарят (юноши -63кг), Цветан Якимов (юноши -51кг), Георги Стоев (юноши -45кг), Ларен-Нур Райчева (девойки -49кг) и Добриана Коцакова (кадети -47кг). И шестимата показаха високо ниво на подготовка.

Борислава победи в първия мач австрийка с 8:4 точки, но за съжаление от сблъсък глава в глава получи аркада на веждата, което не и позволи да продължи във втория двубой.

Рицарят беше безапелационен в своята категория и не остави никакви шансове на съперниците си в 4 мача и победи над представители от Косово, Италия, Франция и Полша. Така затвърди лидерската си позиция в световната ранглиста при юношите под 63кг.

Цецо загуби с 1:2 рунда от представителя на Швеция в първия кръг в много оспорван сблъсък. Впоследствие съперникът му стана шампион в категорията.

Гошето загуби минимално с една точка разлика в два рунда от представителя на Франция и остана извън медалите.

Ларен загуби на старта от полякина, която впоследствие стигна до медалите.

Добриана победи в първия кръг представителката на Литва, но във втория отстъпи драматично пред французойка в третия рунд, след като първите два бяха равни.

 

Поздравления за състезателите и треньорския екип на Херея!