24.юни.2012 - Републиканско първенство за деца до 10 годишна възраст

Таекуондо клуб Херея се представи много добре на Републиканското първенство за деца родени след 2002г. Състезанието се проведе на 24.юни.2012г. в НСА. Организацията бе на добро ниво. За нашия клуб се състезаваха 14 състезатели, които спечелиха 12 медала.

В клас А (с удари в главата) ни представиха 5-ма състезатели - Памела Василева (-27кг), Радина Радкова (-36кг), Цветан Якимов (-21кг), Теодор Атанасов (-44кг) и Марио Найденов (-23кг). Всеки един от тях успя да стигне до финалния мач. Пами и Радина спечелиха златните медали в своите категории с тотално превъзходство срещу своите съперници, побеждавайки по два мача. Те двете бяха и с най-голям опит от клуба ни, което си пролича на игралните полета. Цеци, Теди и Марио заслужиха сребърните отличия. Момчетата много се стараха, като за тях това бе първо участие в клас А и въпреки това успях да превъзмогнат стреса и да спечелят сребърни медали. Петимата ни таекуондисти в клас А показаха израстване в своето развитие, което трябва да ги мотивира още повече в тренировките и подготовката за есенните турнири!

В клас Б (без удари в главата) Таекуондо клуб Херея бе представен от 9 състезатели - Румина Кирчева (-33кг), Габриела Боянова (-33кг), Георги Топалов (-29кг), Стою Катранджиев (-25кг), Илиян Иванов (-29кг), Стефан Василев (-27кг), Дарко Маренски (-29кг), Димитър Цветков (-27кг) и Милен Богданов (-36кг). Руми и Габи бяха единствените ни състезатели в този клас, които имаха опит от предишни състезания и това си пролича в тяхното представяне. Двете победиха по 2 срещи на турнири и се окичиха съответно със златен медал - Руми и сребърен медал - Габи. За останалите ни участници това бе едва първо състезание. Имаше леко притеснение, което е нормално. Децата се представиха много добре, имайки предвид моментните им възможности и краткото време, от което тренират. Те спечелиха още 5 медала (1 сребърен на Гого и 4 бронзови - Стойчо, Илиян, Стефчо и Дарко) за Таекуондо клуб Херея, което спомогна за доброто ни представяне в турнира.

Подкрепа към отбора ни с присъствието си в залата показаха трима от топ състезателите на Херея - Влади Главчев, Хриси Стоева и Митко Костов, което спомогна за доброто представяне на нашите малки таекуондисти.

Състезанието бе важно за децата ни, за техните родители и за треньорите - Ангел и Станимир, защото всички ние видяхме моментните си възможности и колко много трябва да се тренира и трудят малчуганите, колко постоянни трябва да бъдат в тренировъчния процес, за да може да се изгради добро ниво подплатено с победи първо за клас Б... след това за клас А и международни състезания да не говорим... Гледайки и четейки за успехите на топ таекуондистите на Херея - Влади, Хриси, Соте, Цвети, Митко и Дими можем да си отговорим сами на въпросите колко много труд, индивидуална работапостоянство, правилна методика и талант са необходими, за да бъдат постигнати победи в най-престижните турнири в Европа?!

Таекуондо клуб Херея БЛАГОДАРИ на родителите на децата ни за търпението и подкрепата, които оказаха към нас по време на състезанието днес. Поздравяваме малките таекуондисти за положените усилия и спечелените отличия. Всеки, който тренира сам по себе си е победител - БРАВО НА ВСИЧКИ!!!