Рицарят "гази" на Турция Оупън G2

Денис Димитров-Рицарят от Херея спечели бронзов медал от "Турция Оупън 2021" с ранг G2 при наличието на убийствена конкуренция в младежката олимпийска категория до -63кг юноши. Турнирът е с ранг за световната ранглиста, което дава бонус точки на нашия състезател!

 

Таекуондо клуб Херея взе участие с 3 състезатели - Денис Димитров-Рицаря, Цветан Якимов и Ларен-Нур Райчева, на супертурнира по олимпийско таекуондо - Турция Оупън 2021, който е с ранг G2. Нашите бойци премериха сили с конкуренцията в периода 13-15.март.2021г. в Истанбул.

Първи на дожанговете излезе Рицарят (-63кг юноши), който буквално прегази конкуренцията в първите 3 битки, надделявайки убедително над противниците с 31:21 точки на старта, 37:4 точки във втория кръг над медалист от миналогодишното издание и нокаут в първия рунд на 1/4 финала в третия кръг. На 1/2 финала нашият състезател бе спрян с 20:23 точки от представител на домакините в много зрелищен двубой, изпълнен с обрати. Впоследствие турчинът завоюва и златото. Цветан Якимов (-45кг юноши) победи съперниците си в първите 3 битки съответно с 28:26 точки на старта, във втория кръг 32:12 точки и прекратяване, в третия кръг 25:5 точки и отстъпи след груба съдийска грешка в мача за медал, който бе в четвъртия кръг. Цецо също се представи впечатляващо! Ларен-Нур Райчева (-52кг девойки) стартира с победа над миналогодишната шампионка при кадетите, но във втория кръг загуби минимално от представителка на домакините.

 

Поздравления за тримата ни състезатели, които защитиха достойно името на България и Таекуондо клуб Херея в един от най-силните турнири по олимпийско таекуондо на Континента! Браво и на треньорите Станимир и Тако, които бяха неизменна подкрепа за нашите бойци в трудните моменти. Специални благодарности на всички деца и родители, които подкрепяха отбора ни от екраните по време на прякото предаване. Благодарим!