Сотир Димитров (-48кг) спечели златен медал на Републиканското първенство за юноши

На 25.януари.2014г. Българската Федерация по Таекуондо-WTF проведе Републиканското първенство за юноши и девойки. Турнирът се проведе в "Овергаз Арена" и организацията бе на добро ниво. Резултатите от състезанието са валидни при определянето на националния отбор на България за предстоящото Световно първенство през месец март тази година и квалификациите за Младежките Олимпийски игри.

Нашият клуб Херея бе представен от 4 състезатели, които си тръгнаха с 4 медала. Шампион стана Сотир Димитров (-48кг юноши), който успя да победи в много оспорван финал с 13:12 точки. Нашето момче губеше с 12:8 само 7 секунди преди края на мача, но съумя да покаже боен дух и желание за победа, обръщайки резултата в своя полза - 13:12 с удар в главата на съперника в последната секунда на срещата. Мачът бе един от най-интересните на турнира и бе наблюдаван с голям интерес от почти всички в залата. Владимир Главчев (-45кг юноши) се окичи със сребърен медал, след като отстъпи минимално на финала след доста спорни съдийски отсъждания. Това бе дебют за Владимир в тази възрастова група. Той е с 3 кг под категорията, но въпреки това се справи добре. Димитър Костов (-51кг юноши) спечели сребърен медал, побеждавайки в първите си два мача след добра игра, но на финала допусна поредица от грешки, които логично доведоха до загуба. Цветелина Николова (-55кг девойки) се класира на трето място и спечели бронзов медал, губейки в последните секунди на 1/2 финалния мач, след като водеше в резултата.

Равносметката - 4 състезатели - 4 медала - 1 класиран състезател в националния отбор на България за турнира М2 в Хърватия идния месец. Поздравления за всички победители и техните лични треньори в състезанието.