Херея с отборна купа и 15 медала от международния турнир - "2nd Sofia Open 2015"

За пореден път децата и кадетите на Херея се представиха отлично на дожанговете (игралните полета) на силен международен турнир. Отборът ни завоюва отборна купа за 3 място при децата клас А и 15 медала - 4 златни, 7 сребърни и 4 бронзови.

Състезанието се проведе на 21-22.март.2015 в столичната зала "Фестивална". Организатори бяха Таекуондо клуб "Рамус" и Българска Федерация по Таекуондо-WTF. Домакините бяха поканили като специални гости министъра на спорта - г-н Красен Кралев, кмета на София - г-жа Фандъкова, посланика на Република Корея и други. Организацията бе на добро ниво, а битки се водеха на 8 дожанга в продължение на 2 дни. При наличието на силна конкуренция до медалите от Таекуондо клуб Херея стигнаха, в клас А:

- Йоанна Тодорова (-33кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ с 2 убедителни победи над съпернички от Молдова и Гърция. След този успех Йони си осигури място в състава на Херея за силния международен турнир с ранг G1 - "2nd Moldova Open 2015", който ще се проведе идния месец в Кишинев. Там очаванията към нея са да затвърди добрата игра и резултати.

- Румина Кирчева (-37кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ! С огромна лекота Румина преодоля конкуренцията в една от най-многобройните категории при кадетките на турнира. След победи с 14:2 точки в първата среща, 12:0 точки във втората среща и 12:0 точки в третата среща - на финала! Руми не остави шанс за останалите претенденти в категорията и стигна до златото само седмица след спечелената от нея титла на най-силния турнир в Европа, единствен с ранг G2 на Континента - "Dutch Open 2015".

- Мартин Йорданов (-33кг деца II група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ! Това е първи златен медал за Мартин в клас А и то в конкуренцията на 22 таекуондисти след 4 поредни победи - 10:1 точки в първа среща, 9:8 точки втора среща, 6:3 точки на 1/2 финала и 1:0 точки на финала. БРАВО МАРТО!

- Цветан Якимов (-27кг деца II група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ! Цецо бе на висота на поредно състезание и въпреки че е цели 3 кг под категорията си, успя да победи 3 мача с точкова разлика, а на финала отстъпи с 15:19 точки след спорно съдийство. БРАВО ЦЕЦИ!

- Дарин Кирилов (-33кг деца II група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ! Дарин преодоля 4 кръга до финала, където загуби с 0:1 точки от друг предстявител на Херея - Марти.

- Денис Славчев - Рицаря (-33кг деца II група) - БРОНЗОВ МЕДАЛ! Денис показа серизен напредък на това състезание и в категория с 22 таекуондисти стигна до полуфиналите, където загуби от представителя на Херея - Мартин, който впоследствие спечели златния медал.

- Богомила Тодорова (-33кг деца II група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ!

Без медали останаха Памела Василева, Теодор Атанасов, Христина Тодорова и Дамян Димитров, но тренировките и турнирите са пред тях. Трябва да отбележим доброто представяне на Тедо, който за първи път игра в клас А на толкова силно състезание и бе на ниво.

Предлагаме на Вашето внимание медалистите на Херея от клас Б:

- Габриела Василева (-41кг кадетки клас Б) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Ивана Николова (+59кг кадетки клас Б) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Димитър Цветков (-44кг деца клас Б II група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ - след 3 победи!

- Никол Ганчева (- 27кг деца клас Б) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Константин Иванов (-52кг деца клас Б) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Габриела Иванова (-47кг кадетки клас Б) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

- Кристиан Борисов (-25кг деца клас Б) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

- Томи Георгиев (-30кг деца клас Б) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Без медали останаха Малин Парталев, Минг Чънг, Георги Стоев и Васил Божилов.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея са доволни от своите деца и кадети, които защитиха за пореден път достойно името на клуба и показаха добро ниво на спортнотехническа подготовка.