Румина с великолепно представяне и сребърен медал от "21th Croatia Open 2015" ETU G1 Tournament

Румина показа високо ниво на спортнотехническа подготовка на супер турнира в Загреб/Хърватия - "21th Croatia Open 2015" ETU G1 Tournament, спечелвайки сребърен медал при наличието на 30 състезатели в категорията след 5 изиграни мача! Само за тази година това е 7 медал за Румина от турнир с ранг G1!

На 07-08.ноември.2015 в хърватския град Въраждин се проведе 21 издание на един от най-старите и традиционни турнири по Олимпийско Таекуондо в Европа - "21th Croatia Open 2015". Участие в състезанието взеха над 1400 таекуондисти от 55 държави. Нашият клуб Херея бе представен от Румина Кирчева (-41кг кадетки), която завоюва сребърен медал. Битки се водеха на 15 дожанга, а конкуренцията бе огромна. Ето и представянето на Румина:

Румина Кирчева (-41кг кадетки) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ.

1-ви мач: победа с 15:1 срещу германка. Срещата започна равностойно като резултатът бе равен след първата минута. Последваха 2 точки в полза на Руми, германката тръгна напред и нашето момиче реализира удар в главата, което доведе до 5:0 в края на 1 рунд. През втората част съперничката трябваше да тръне в атака, а това бе чудесно за Румина и двубоят бе прекратен при 15:1 точки.

2-ри мач: пебеда с 12:6 срещу чехкиня. Първият рунд завърши при резултат 3:5 за съперничката, но през втория рунд Румина с лекота само за 15 секунди реализира 2 удара в главата на опонентката, обърна развоя на мача, след което безпроблемно го затвори с 12:6 точки.

3-ти мач: победа със 7:6 точки срещу финландка. Спокойно този 1/4 финален двубой може да бъде определен като финал. В началото на първия рунд финландката поведе в резултата, но в самия му край Румина реализира каска и обърна в своя полза, което бе много важно от психологическа гледна точка. Вторият рунд завърши при резултат 5:3 за нашето момиче. Така се развиваше и третият рунд, в който 10 секунди предия края на мача финландката реализира глава и поведе с 6:5 точки. Последва наказание за съперника и резултатът бе изравнен. Малко преди края Румина реализира точка за 7:6, съперничката скочи напред, но нашето момиче реализира страхотен удар в главата (в лицето и срази съперника на земята), който за съжаление не бе отчетен от съдиите, но по-важното е, че Руми продължи към 1/2 финалите.

4-ти мач: победа с 6:2 точки срещу унгарка. Съперничката поведе в началото на двубоя, но Румина обърна развоя на срещата, след като реализира точно попадение в каската на унгарката. По време на втория рунд нашето момиче спечели нови 3 точки след удар в главата и на практика реши мача. В третия рунд последва предпазлива игра и пазене на резултата, който остана 6:2 точки.

5-ти мач: загуба с 4:8 точки от хърватка на финала. Без никакво съмнение този двубой трябваше да бъде спечелен по всички правила на таекуондо от Румина, но обърнете внимание на факта, че 2-ма от 3-та съдии бяха хървати. От 8-те точки на хърватката цели 5 бяха отбелязани с чируги (удар с ръка), което предизвика учудване не само в нашия лагер, но и сред безпристрастните зрители от останалите конкуренти в категорията. От тези 8 точки още 2 бяха подарък от съдиите след наказания за Румина, защото гони съперника и държала крак горе, без да се отчете, че съперника трябва да бъде наказан, тъй като не търси контакт, а само избягва боя. За капак на всичко НЕ бе даден удар в лицето на хърватката и то при равен резултат в мача, въпросният удар дори не бе и съмнителен. Всеки, който иска да се убеди в това съдийско безумие ще може да гледа видеото в страницата на DSN след няколко седмици. Така Румина нямаше как да се пребори на финала срещу 3-ма представители на домакините, двама, от които съдии.

Треньорите на ТК Херея са изключително доволни от представянето на Румина, която за пореден път доказа високата си класа и завоюва медал за Херея и България сред елита на Олимпийското Таекуондо. БРАВО РУМИ!