Ванеса Маркова с ПЪРВИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ за БЪЛГАРИЯ ПРИ ЖЕНИТЕ от G1 турнири

Ванеса Маркова (-46кг жени) спечели първия златен медал за България във възрастова група жени от турнир с ранг G1! Отборът на Херея завоява общо 4 медала в румънската столица дело на Денис Димитров - Рицаря (сребро), Минг Чънг (бронз) и Константин Иванов (бронз). БРАВО!

На 03-04.ноември на турнира с ранг G1 в Букурещ състезателите на Херея записаха перфектно представяне. Те завоюваха 4 медала в много силна конкуренция, нареждайки клуба ни сред най-добрите в Европа.

Ванеса надделя във финалния мач над японка, с което донесе първия златен медал за страната ни от турнири G1 при жените. Денис - Рицаря бе безапелационен в квалификациите над представителите на Испания и Великобритания. На 1/2 финала нашето момче се справи с белгиец, а на финала отстъпи минимално пред грък, което му донесе сребро. Минчо победи в мача за медал испанец и успя да завюва бронз при едва първото си участие на турнир G1. Константин Иванов също се пребори за бронза, а Валерия отстъпи в първия кръг от квалификациите.

Представянето на отбора ни може да се определи като много добро на фона на спечелените медали при наличието на силна конкуренция. Поздравления!