Румина спечели титлата на супертурнира в Белгия, който е от веригата G1 и резултатите от него са валидни за световната ранглиста

Румина Кирчева (-44кг кадетки) спечели златния медал от "37th Belgian Open 2016", ETU G1 Tournament, а Теодор Атанасов (-57кг кадети) добави сребърно отличие и затвърди големия успех на Херея в Белгия.

Таекуондо клуб Херея взе участие с 4 състезатели - Дарин, Ванеса, Тедо и Руми, на силния международен турнир по олимпийско таекуондо - "37th Belgian Open 2016", ETU G1 Tournament, резултатите, от който са валидни за световната ранглиста. Състезанието се проведе в белгийския град Ломел на 19-20.март.2016. Участие взеха над 1000 таекуондисти от 45 държави, които водеха битки на 10 дожанга (игрални полета). Нашите състезателите трябваше да се изправят срещу сериозната конкуренция през втория ден - 20.март.

Това е 11 медал за Румина от турнири с толкова висок ранг. Този факт прави Румина - българската състезателка с най-много медали от G1 в родното олимпийско таекуондо, откакто корейското изкуство се развива у нас, т.е. няма нито една жена, девойка или кадетка в България, която да е спечелила толкова медали в тези турнири, в която и да е възрастова група!

Румина Кирчева (-44кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ! В първия кръг Румина победи представителката на Франция с 1:0 точки в един тактически сблъсък. Във втория кръг бе надиграна представителката на Швеция с 18:8 точки, след като резултатът бе равен 7:7, но в третия рунд съперничката тръгна в атака, което бе фатално за нея. На 1/2 финала Руми надигра германка с 4:2 точки, водейки в резултата през целия мач от самото начало. На финала победата бе постигната с 5:4 точки, а Румина дършеже в ръцете си успеха още от първия рунд, след като поведе с удар в главата на съперничката, без да остава съмнение, че е по-добрата на дожанга (игралните полета), доиграта тактически двубоя и спечели титлата. Браво Румина!

Теодор Атанасов (-57кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ! Поради по-малкия брой хора в категорията Тедо бе изтеглен директно за финал, където се изправи срещу представител на Холандия. Нашето момче показа израстване спрямо състезанието преди седмица в Айндховен. Изигра добър първи рунд, в който състезателите се оттеглиха при равен резултат на почивка. Във втория рунд Тедо получи травма, която принуди треньорите да спрат участието му в двубоя, въпреки неговото желание. Браво Тедо!

Ванеса Маркова (-52кг девойки) - турнирът за Ванеса започна срещу представителка на домакините от Белгия. Нашето момиче изигра добър мач и спечели убедително с 11:6 точки. Във втори кръг съперничката бе от Дания. Ванеса поведе в първия рунд, във втория датчанката успя да обърне в своя полза. В самия край на двубоя Ванеса реализира каска и изравни резултата за 6:6. Последва допълнителен рунд за "златна точка", в който датчанката отбеляза първа и се класира за 1/4 финалите. Трябва да отбележим факта, че тази година е първа за Ванеса в тази възрастова група, конкуренцията в категорията е много голяма и на фона на това представянето може да се определи като много добро. Браво Ванеса!

Дарин Кирилов (-37кг кадети) - в първия кръг Дарко постигна убедителна победа с 8:2 точки срещу представителя на домакините от Белгия, изигравайки отличен мач. Във втория кръг съперникът бе от Холандия, по-опитен и доста висок за категорията. Въпреки това Дарин се представи добре, играейки смело и държейки минимална разлика до самия край на втория рунд, когато допусна лека неточност, която коства изоставане от 5 точки в резултата, който не можа да бъде наваксан до края. Въпреки това представянето на Дарин може да бъде определено като много добро, имайки предвид малкия опит, който има в подобни турнири и факта, че е първа година в кадети. Браво Дарине!

 

Треньорите на Таекуондо клуб Херея поздравяват децата с отличното представяне, което направиха на "37th Belgian Open 2016", ETU G1 Tournament и им пожелават да бъдат здрави и още по-мотивирани в тренировъчния процес, за да постигнат по-големи успехи! БРАВО НА ВСИЧКИ!