Победоносния поход на Таекуондо клуб Херея прз 2013г. започна с изключително представяне на "Trelleborg Open", ETU A-Class Tournament - ЗЛАТО, 3 СРЕБЪРНИ И 1 БРОНЗ

На 09-10.февруари.2013г. в Швеция за поредна година се проведе един от най-силните турнири по Олимпийско Таекуондо-WTF в Европа - "Trelleborg Open 2013", ETU A-Class Tournament. Топ състезателите на Херея постигнаха своето най-добро класиране, печелейки цели 5 медала (1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов) при наличието на изключителна конкуренция от над 250 таекуондо клуба от цял свят, представящи около 70 държави с 1130 състезатели в турнира. Ето и представянето на нашите спортисти:

Димитър Кожухаров - Шеки (-33кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ след последователни победи над състезатели от Дания, Русия и Босна & Херцеговина. Така нашето момче стана третия в клуб Херея след Цвети и Сотир, който успя да спечели златния медал при най-добрите в ETU A-Class Tournament. Този успех е плод на много целеустремена работа през последните години - много концентрация и старание в тренировките, желание за работа и уважение към треньорите (нещо, без което е невъзможно да се побеждава..)! БРАВО - ШЕКИ! Сега трябва да си още по-мотивиран, за да станат успехите постоянни и на следващия голям турнир в Белгия да затвърдиш постижението с още повече работа.

Николина Левенова (-46кг юноши) - БРОНЗОВ МЕДАЛ, който бе спечелен във възрастова група юноши в една от най-конкурентните и силни категории на турнира. Това е първи медал за Нина от толкова голям турнир след страхотни мачове и победи на 1/8 финал срещу Ваня Станкович от Сърбия (балкански шампион за 2012 при кадети) и на 1/4 финала срещу първата националка на Германия - Симге Багташ (шампион при жените на Германия за 2012г. -46кг, 1/8 финалист от световното първенство през 2012 в Шарм Ел Шейк/Египет). На 1/2 финалите загубихме от представителката на Тайланд - Напопорн Чаранават (шампион на Корея Оупън за 2012). Финалната 4-ка в тази категория бе оформена от европейската шампионка - Сара Малике (Дания) и многократната медалистка от А-клас турнирите - Тияна Богданович (Сърбия). Нина има всички качества, за да се превърне в новия номер едно в тази категория, трябва и само малко по-голяма увереност в собствените възможности и разбира се - постоянство в тренировките. БРАВО НИНА!

Дамян Димитров (-37кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ, побеждавайки състезатели от Норвегия, Русия и Ирландия. Всичките мачове на Дими бяха меко казано - инфарктни. До финала побеждавахме неизменно със златна точка в допълнителен рунд... Особено драматичен бе 1/4 финалния мач срещу изявения представител на Русия - Владимир Грисченко, където победата дойде буквално в последната секунда. Това е първи медал за Дамян от толкова голям турнир. Този резултат е благодарение на упорита работа през последните години. Дими е един от състезателите на Таекуондо клуб Херея, който никога не си е позволявал да противоречи на своите тренирьори и съвсем естествено - постига резултати. БРАВО!

Христина Стоева (-47кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ. Състезател номер едно на Херея за 2012г за пореден път показа своята висока класа, като за 6-ти път успя да спечели отличие от ETU A-Class Tournament. Победи над чешки и швейцарски състезателки осигуриха на нашето момиче място във финала на големия турнир. Златото бе загубено в допълнителен рунд за златна точка от представителката на Хърватия. От спортно техническа гледна точка всичко, което показа Христина бе на ниво, това което продължава да ни пречи да бъдем непрестанно шампиони е липсата на моментна концентрация и цялостно отношение към отбора, нещо което може да бъде преудоляно с лекота (при добро желание). ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Хриси за поредния голям успех!

Ванеса Маркова (-37кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ успя да спечели дебютантката на Херея при най-добрите. Победи над хърватка и датчанка ни гарантираха излизане за финалния мач на турнира. Там бяхме надиграни от състезателка от Норвегия. Едва при своето първо участие на толкова голямо състезание Ванеса успя да завоюва отличие. То дойде след много упорита работа в тренировъчния процес, много битки и огромна мотивация. БРАВО ВАНЕСА!

Сотир Димитров (-45кг юноши) - в първия си мач победи номер едно на украинците с 3:1 точки след отлична тактическа дисциплина, много концентрация и воля за победа. За съжаление тази победа бе "платена" с много висока цена - две сериозни мускулни травми на двата крака в заключителния рунд на мача и травма със спукана кост на дясната ръка (същата ръка от турнира в Хърватия есента..). Въпреки това Соте показа характер, излизайки за втория си мач, но поради не доброто му физическо състояние треньорът го извади. На Сотир му предстои бързо възстановяване, защото само след 4-ри седмици той отново ще трябва да показва най-доброто от себе си на топ турнирите в Хамбург/Германия и Айндховен/Холандия.

Влади Главчев (-37кг кадети), Митко Костов (-45кг кадети) и Вероника Манова (-44кг юноши) се представиха също много добре, но за съжаление отстъпиха в първите си срещи. Затова състезанията са пред тях и в следващия голям турнир именно те могат да бъдат хората, които ще побеждават...

Треньорите са доволни от големия успех, поздравяват състезателите, а те добре да помнят, че както днес побеждаваш, така ако не се трудиш усърдно и не си благодарен на хората, които ти помагат, утре можеш да загубиш и никой да не те помни...Успехите винаги са плод на колективния труд на целия отбор на Таекуондо клуб Херея - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ!!!