ТК Херея е Републикански отборен шампион на България за кадети за 2015 година

 

Таекуондо клуб Херея завоюва Републиканската отборна Купа за кадети (12-14 годишни) за 2015! Успехът бе донесен след 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали и общ сбор от 38 точки! Децата на Херея (6-11 годишни) спечелиха още 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали, което отреди на клуба ни 2 място отборно в тази възрастова група и още една купа!

Републиканското Първенство се проведе в гр. Ботевград и бе квалификация за селектиране на националния отбор за Европейското Първенство за кадети, което ще се проведе в Страсбург/Франция в началото на месец юли. Състезателите водеха битки на 3 дожанга (игрални полета) в новата модерна зала - "Арена Ботевград". След много оспорвани срещи до медалите в кадетския отбор на Херея стигнаха:

- Румина Кирчева (-37кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Дамян Димитров (-45кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Теодор Атанасов (-65кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Ивана Николова (+59кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Йоанна Тодорова (-37кг кадетки) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Ванеса Маркова (-51кг кадетки) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Ивелин Христов (-53кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Христина Тодорова (-41кг кадетки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Тук трябва да отбележим няколко факта:

-Румина Кирчева (-37кг кадетки) си гарантира мястото в националния отбор на България за Европейското Първенство за кадети - БРАВО РУМИ! Това стана факт, след като тя има 507,5 точки в своята категория в ранглистата на БФТ-WTF и е национален шампион.

- Дамян Димитров (-45кг кадети) си гарантира квалификационно преборване за място в националния отбор на България за Европейското Първенство за кадети. Това стана факт, след като той спечели титлата на РП сега и ще спори със състезател от клуб Рамус, който на е на първо място в ранглистата към момента.

- Ванеса Маркова (-51кг кадетки) ще трябва да отстоява мястото си в националния отбор за Европейското Първенство за кадети на квалификационно преборване. Състезателката ни е на 1 място в ранглистата на БФТ-WTF в категорията с 263,95 точки, но загубата на финала на Републикаското Първенство доведе до тази ситуация.

Специални поздравления за Тедо и Ивана, които за първи път стигнаха до златните медали на Републиканско Първенство в клас А - БРАВО и на двамата. Поздравления за отличната игра на Христина, която не успя да стане първа, но загуби по много драматичен начин със златна точка срещу титулярката в националния отбор в тази категория - Емилия Тасева. Момичето ни показва израстване след всяко състезание и успехите няма да закъснеят - БРАВО ХРИСИ! Поздравления за Иво и Йони, които стигнаха до финалите в своите категории!

Медалистите на Херея при децата в клас А:

- Цветан Якимов (-27кг деца II група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Денис Славчев - Рицаря (-36кг деца II група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Богомила Тодорова (-33кг деца II група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Томи Георгиев (-30кг деца II група) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Специални поздравления за Цеци, който по шампионски начин помете конкуренцията в своята категория и след златото в Албания през миналия месец сега таекуондистът на Херея затвърди позициите си на най-класния състезател при децата в своята категория и в България по безупречен начин. Поздравления за Рицаря, който победи в 4 поредни мача в най-многобройната категория на турнира и стигна до първия си шампионски медал в клас А - БРАВО ДЕНИС! Адмирации за представянето си заслужават Мила и Томи, които започват да трупат опит в клас А и се представят все по-добре.

Медалистите на Херея при децата в клас Б:

- Ю Чънг Минг (-36кг деца II група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Константин Иванов (-57кг деца II група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Никол Ганчева (-29кг деца I група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Антонио Кирилов (-57кг деца II група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Поздравления за Минчо, който стигна до златото след две победи, както и Коко. Браво и на Никол, която победи в 2 мача, но на финала отстъпи с 8:7 точки в много интересна среща. Браво и на Тони, който се представи добре в своето второ състезание. До медалите не успяха да стигнат Пами, Габи, Марти и Гошето, но затова тренировките и турнирите са пред тях.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея се гордеят със своите състезатели, пожелават им да бъдат здрави, още по-мотивирани в тренировъчния процес и успехите винаги да ги съпътстват, както сега - БРАВО ДЕЦА!