Юли.2012 - Лятна подготовка на състезателния отбор на Таекуондо клуб Херея

На 02.юли.2012 състезателният отбор на Таекуондо клуб Херея започна своята подготовка за предстоящите турнири през есента. Състезателите ни тренират по специално изготвена програма в залата на клуба до края на месец юли, след което ще заминат за първия си подготвителен лагер в планината. През месец август ни предстои още един лагер, който ще се състои на морето в Приморско от 18 до 26 август. След приключване на лагерите, подготовката ще продължи в София, където отборът ни ще завърши последния си тренировъчен етап преди Балканското първенство по Таекуондо-WTF, което ще се проведе в Босна и Херцеговина през месец септември. Някои от нашите топ състезатели ще представят България като национали, след като са си спечелили място в представителния тим, а други ще трябва да се преборят за такова, поради смяна на титулярните си категории.

Предлагаме на вашето внимание всеки един от 12-те състезатели от отбора на Таекуондо клуб Херея, който води подготовка през летните месеци:

Владимир Главчев (-37кг кадети) - национален състезател, който през септември месец ще защитава балканската си титла. През последните две години е неизменен победител в отворения турнир на Турция по олимпийско Таекуондо-WTF - "Ters Lale 2011" и "Ters Lale 2012", Одрин. Победител във всички турнири в България за деца и кадети през последните две години. Владимир е стигал до финал на 13 турнира (международни и национални), като е спечелил 11 от тях!

Цветелина Николова (-47кг кадети) - единственият златен медалист на Таекуондо клуб Херея от ETU A-Class Tournament. Нашето момиче печели "Trelleborg Open 2012" в Швеция след 4-ри последователни победи в турнира. Тя е и сребърен медалист от "Croatia Open 2011", където побеждава в 4-ри мача и губи на финала след тежка травма. Цветелина е неизменен победител в националните състезания през последните две години. Тя е спечелила 15 медала от 18 възможни в България и Европа, което говори много за нейното ниво и класа!

Сотир Димитров (-41кг кадети) - един от най-успешните състезатели на България при кадетите за 2012г. Сотир стига до финала в може би най-силния турнир за кадети на континента - "Belgium Open 2012" след 5 победи. Медалист от множество международни форуми, сред които: "Ters Lale", "Croatia Open", "Belgium Open", "Omega Cup" и други. Национален шампион за 2012г. и един от фаворитите на предстоящото Балканско първенство. Сотир е участвал в 16 турнира през последните две години и е спечелил 14 медала, като 8 пъти стига до финала и печели 6 от тях!

Димитър Костов (-41кг кадети) - участвал в 18 турнира и е стигал 12 пъти до медалите, 4 пъти до финал, като 3 пъти е побеждавал в него. През 2012г. направи много добри класирания на ETU A-Class Tournamen - "Trelleborg Open", "Belgium Open" и "Austrian Open" във всеки един от тези турнири той спечели по 2 мача и малшансът го лиши от медалите там.

Дамян Димитров (-36кг деца и кадети) - това е най-безкомпромисният състезател на ниво деца в България, срещу когото никой не успя да завърши мач в националните състезания! Неговата категория е най-масова на турнирите, където Дамян демонстрира постоянно своето превъзходство над съперниците си. При кадетите също направи добри класирания, стигайки до финала в Турция и на Републиканското първенство.

Вероника Манова (-42кг юноши) и Николина Левенова (46кг юноши) са новите две попълнения в отбора на Херея. Те идват при нас от Таекуондо клуб Гладиатор (гр. Дупница), по желание на техния треньор - г-н Христо Михалчев. Двете имат добри класирания на национални състезания, но им липсва международен опит, който ще натрупат в предстоящите есенни турнири!

Памела Василева (-27кг деца) - един от много успешните състезатели на Херея. Пами е многократен медалист от национални първенства, като има зад гърба си 14 медала от 16 участия и един златен медал от международно състезание.

Димитър Кожухаров (-33кг кадети) - медалист от множество национални състезания за деца и кадети. Участвал в 14 състезания и е успял да спечели 9 медала.

Ванеса Маркова (-36кг деца и кадети), Ивелин Христов (-36кг деца) и Теодор Атанасов (-44кг деца) са трима от новите състезатели в отбора, които се трудят много усърдно. Ванеса е спечелила златни медали на два международни турнира - в Турция и Сърбия през 2012г., а Иво и Теди имат успехи в национални състезания.

Да пожелаем успех на нашите най-добри състезатели в тяхната подготовка и с нетърпение да очакваме турнирите през есента, в които те да демонстрират своята класа!